Сигурност и доверие

 

Сигурност за собствениците

Какво трябва да правя ако не се чувствам комфортно да предоставя превозното си средство на някой наемател?

Сигурността на вашето имущество е приоритет за нас. Ако смятате че наемателят не отговаря на вашите изисквания или нещо в поведението му или документите, които ви предоставя ви притеснява можете да откажете запитването за наем или резервацията.

Преди да приемете резервация 

Отказването на резервация няма да повлияе негативно на позиционирането на вашата обява за търсещите в списъка, но ако отказвате много резервации е възможно позицията на обявата ви да бъде изместена назад за сметка на други собственици, които приемат повече обяви.

След като сте приели резервация 

Веднъж приели резервация можете да я откажете, но е възможно това да повлияе негативно на позицията на вашата обява в търсенето и да намали рейтинга ви, освен в случаите когато това не е по ваша вина.

При получаване на неподходящи съобщения

Ако получите съобщение от наемател, което ви обижда или ви кара да се чувствате дискомфортно, моля да ни уведомите на info@carsharing.bg.

Контакт с наематели

Използвайте системите за резервации и съобщения на Каршеринг за да контактувате с вашите наематели и да споделите какви са вашите изисквания и очаквания за наема.

Разглеждайте профилите и четете отзивите за тях преди да потвърдите резервация.

Ако нещо ви се стори съмнително, откажете резервацията!

Плащане

Използвайте системата за плащане и комуникация на Каршеринг за да се подсигурите срещу кражби и измами с вашето имущество

Опишете добре вашите изисквания към наемателя

Подробното описание на вашите изисквания помага на наемателите да разберат какво очаквате от тях по отношение на наема. Включете в описанието всичко, което бихте искали да знаят потенциалните ви наематели преди да направят резервация, например дали пушенето е разрешено.

Много е важно да оставите телефонен номер на който наемателите ви да могат да се свържат с вас в случай на нужда.

Застраховка

Освен задължителната застраховка “Гражданска отговорност” ви препоръчваме да направите и застраховка “Пълно автокаско” на превозното средство, за да защитите всички рискове, които могат да възникнат по време на наем.

Депозит

Изискването на депозит преди началото на наем и определянето на сумата му е по ваше усмотрение. Депозитът ще накара вашите наематели да се отнасят по внимателно с вашето превозно средство.

 


 

Сигурност за наемателите, някои съвети които да ползвате

Четете внимателно обявите

Разглеждайте профилите на собствениците на превозни средства и отизивите за тях преди да направите резервация.

Прочетете внимателно всички изисквания и правила за ползване на наемодателя в описанието на обявата към потенциалните наематели.

Плащане и комуникация

Плащането или комуникацията извън платформата на Каршеринг прави трудно за нас да защитим вашата информация и да ви предпазим от измами.

Използвайте системата ни за съобщения за да контактувате със собствениците отностно въпросите които имате и за уточняване на допълнителни подробности относно наема.

Уточнете вашите изисквания

След като прочетете отзиви за наемодателя комуникирайте какви са вашите изисквания относно наема. В случай че има нещо в разговора което не ви допада можете да откажете резервацията.

При проблем с превозното средство или застрахователно събитие

Ако имате проблем с превозното средство или застрахователно събитие можете да разчитате на нашата помою 24/7. В случай че имате нужда ви молим да се свържете с нас на телефон 0888 525 549 за да ви помогнем с нашата експертиза.